Grenada Herald 10/08/2014

Siirry alas

Grenada Herald 10/08/2014

Viesti kirjoittaja Serri lähetetty 10.08.14 12:22

Grenada Herald
10. Elokuu 2014

POLIISIT HYÖKKÄSIVÄT MIELENOSOITTAJIEN KIMPPUUN

Vähäosaisten ja vähemmistöjen puolesta järjestetty Burlington Pride -mielenosoitus koki katastrofaalisen päätöksen kun mielenosoitusta valvoneet poliisit hyökkäsivät mielenosoittajien kimppuun myöhään sunnuntai-iltana.

Silminnäkijän mukaan rauhanomaisena lähteneeseen mielenosoitukseen osallistui alkujaan noin 30 osallistujaa, mutta iltaa kohden mielenosoittajien määrä oli jo yli 200 tuntumassa. Grenadan poliisiyksikkö oli varustautunut raskaasti muun muuassa mellakkavarustein, sekä panssaroiduilla ajoneuvoilla. Mellakoitsijat olivat suivaantuneet tästä, ja ilmeisesti lava-autoja käyttäen lisää mellakoitsijoita oltiin haettu lisää Burlingtonin kaupunginosasta. Myös satunnaisia hipsteri-genreen luokiteltavia henkilöitä oli liittynyt tukemaan mielenosoitusta muutamia kymmeniä. Tapahtuman saatua uudet mittasuhteet, poliisit päättivät estää mielenosoituksen, jolloin mielenosoitus muuttui täydeksi mellakaksi.


Lava-autoja käytettiin ihmisten kuljettamiseen Burlingtonista keskustaan.

Poliisit eristivät mielenosoittajat North Grenada Avenuen ja 27th Streetin risteykseen. Tässä vaiheessa mielenosoituksen koko oli jo supistunut huomattavasti, mutta poliisit käyttivät mielenosoittajiin vesitykkiä, joka aiheutti jopa hengenvaaran useille henkilöille. Tämän jälkeen poliisit etenivät muurina kohti viimeisiä mielenosoittajia ja ottivat useita henkilöitä kiinni. Useat silminnäkijät todistivat kuinka mellakkapoliisit löivät mielenosoittajia pampulla jalkoihin, vaikka heidän lukumääränsä suhteessa mielenosoittajiin oli jo tässä vaiheessa erittäin suuri.


Kuva mielenosoituksesta sen jälkeen, kun poliisit eristivät sen.

- Mielenosoituksen tarkoitus oli herättää huomiota yhä suuremmasta epätasa-arvosta eri kaupunginosien välillä, jossa Burlington jää pahasti paitsioon. Nyt tästä tuli jälleen kerran yksi poliisien voimanäytöksistä, kertoo Bernand Simpson, 61, yksi mielenosoituksen järjestäjistä. "Olen Vietnamin sodan vetaraani ja olen tehnyt uhrauksia tälle maalle. Tämäkö on se, mitä saan vielä vanhoilla päivilläni kiitokseksi kaikesta siitä mitä tein?"

Grenadan poliisiyksikköä ei saatu kommentoimaan tapausta.
avatar
Serri
Ylläpitäjä

Retro-nick(it) : Serri
Mies Viestien lukumäärä : 159
Liittynyt : 27.05.2013
Paikkakunta : Helsinki

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa