Grenada, Florida

Siirry alas

Grenada, Florida

Viesti kirjoittaja Quentin Tarantino lähetetty 19.06.14 5:22

Grenada, FloridaGrenada on Modern World -roolipelin pääasiallinen miljöö, joka sijaitsee Floridan osavaltion keski-/eteläosissa Grenada-Ziracunyn piirikunnassa Atlantin valtameren rannalla. Floridan osavaltion suurimman kaupungin Grenadan asukasluku on n. 890,000 asukasta ja itse metropolialueella, jota myös kutsutaan Suur-Grenadaksi, asukasluku pyörii n. 3,8 miljoonan ihmisen paikkeilla. Vaikka Grenada onkin tunnettu merkittävänä turistikohteena, pörssimeklarien paratiisina ja arvokiinteistöjen mekkana, kaupunkia on vaivannut pitkään korkeat rikostilastot ja merkittävä huumeongelma. Siitä huolimatta kuitenkin turismi on yksi Grenadan suurimpia tulonlähteitä.

Vuonna 2014 Grenadan kaupunki päätti kieltää seitsemäntenä amerikkalaisena kaupunkina minkäänlaisten ampuma-aseiden hallussapidon. Kieltoa seurasi kiivas oikeusporsessi, jonka tuloksena seitsemän valamiestä 12:sta puolsi kieltoa. Kieltoa on jyrkästi kritisoitu Yhdysvaltain perustuslain vastaisena, mutta se jatkuu yhä kunnes se saa uuden oikeuskäsittelyn.

Grenadan todellisina esikuvina toimivat mm. Miamin ja Jacksonvillen kaupungit. Grenada on myös ottanut vaikutteita muutamista muista floridalaiskaupungeista ja -piirikunnista.Yleistiedot

Lempinimi: The Century City / The City of the Century
Motto: ???
Osavaltio: Florida
Piirikunta: Grenada-Ziracuny County
------
Perustettu: 1858
Kaupunginoikeudet: 1899
Hallinto
- Pormestari: Arnold Devlin
------
Väkiluku
- Kaupungissa: 893 806
- Metropolialueella: 3 815 263Historia

Alunperin Grenadan alueella asuivat seminoli-intiaanit, mutta espanjalaisten saavuttua alueelle vuonna 1562, suurimmat seminoleyhteisöt häädettiin alueelta. Grenada sai jo tuolloin nykyisen nimensä, joka oli johdettu Espanjassa sijaitsevasta Granadan kaupungista sekä myös Karibianmerellä sijaitsevasta samannimisestä saarivaltiosta. Grenada oli Espanjan omistuksessa vuoteen 1834 asti, jolloin se myytiin varsin halvalla hinnalla Yhdysvalloille. Tuolloinkin asutus oli hyvin pientä ja lähinnä alueella oli vain melko vähäisessä määrin maanviljelyä.

1830-luvun lopulla vaikuttaneet seminolisodat vaikuttivat Grenadankin tilanteeseen jossain määrin, mikä lopulta pakotti Yhdysvallat rakentamaan piirikunnan alueelle sotilastukikohtia, jotka ovat yhä käytössä tänä päivänäkin. Intiaanihyökkäysten loputtua 1850-luvulla asutus palasi maanviljelijöiden muodossa. Asutus esiintyi muutamana pikkukylänä alueella, mutta ei kauaakaan intiaanisotien jälkeen Grenadan kaupunki perustettiin virallisesti vuonna 1858. Yhdysvaltain sisällissodan aikana Grenadan sotilastukikohtien merkittävyys lisääntyi ja sitä tuolloin pidettiinkin militaristisessa mielessä yhtenä merkittävimmistä paikoista koko maassa.

Sisällissodan jälkeen Grenadan väkiluku alkoi hiljalleen kohota ja kaupunki laajentua siitäkin huolimatta, että Yhdysvallat kärsi sodanjälkeläisestä lamasta vielä. Kohouma näkyy myös kaupungin asukasluvun kehityksessä, sillä vuonna 1870 asukasluku oli 5 646 ja kymmenen vuotta myöhemmin se oli kohonnut jo 13 537 asukkaaseen.

1890-luvun alkupuolella liikemies Artimus Sundstrom kiinnostui hiljalleen kohoavasta kaupungista ja alkoi suunnitella alueelle erilaisia turistimahdollisuuksia. Sundstrom rakennutti mm. rautatien, hotelleja sekä muita kiinteistöjä melko lyhyellä ajanjaksolla muutaman vuoden sisällä, mikä nosti alueen arvoa ja edelleenkin myös ihmisten innokkuutta muuttaa Grenadaan, joka sai kaupunginoikeudet 17. joulukuuta 1899. Kaupunginoikeuksien ajankohdan vuoksi, joka sijoittui juuri vuosisadan vaihtumisen kohdalle, sai Sundstromin kutsumaan kaupunkia "vuosisadan kaupungiksi" (The City of the Century), joka myös pian vakiintui kaupungin viralliseksi lempinimeksi.

1900-luvun alussa laajentuminen ja asukasluvun kasvu kohosi nopeasti ja varmasti. Grenada ylittikin 100 000 asukkaan rajapalkin vuonna 1919 melko pian ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Kehitys jatkui 1920-luvun lopun lamaan asti, josta Grenada tosin selvisi melko hyvin ja jatkoi senkin jälkeen turismin, liiketalouden ja sijoitustoiminnan mekkana. Toisen maailmansodan aikana Grenadan alueen sotilastukikohdat olivat yksiä merkittävimpiä sotilaiden koulutuskeskuksia ja sodan jälkeen asukaslukuun tapahtui merkittävä räjähdyskasvu jälleen, sillä monet sotilaat muuttivatkin kaupunkiin asumaan, mihin kaupunki vastasi rakennuttamalla eteläisiin kaupunginosiin nopealla tahdilla asuntoja.

Grenadaan tapahtui 1950-luvun lopulla kuubalaisten maahanmuuttoaaltoja, joka loppupelissä kansainvälisti Grenadaa tehden siitä kansainvälisen talouden keskuspaikan. 1980-luvulla kaupunki kärsi merkittävistä huumeongelmista Yhdysvaltojen aloitettua huumeidenvastaisen sodan ja 1990-luvulla kaupunki on kärsinyt lamasta ja budjettiongelmista. 2000-luvulla kuitenkin taloustilanne on parantunut hiukan nojaten mm. merkittävästi turismiin, opiskeluun ja liiketalouteen.Geografia


Grenadan kaupunginosat ja naapurikaupungit.Väestö ja uskonto

Vuonna 2013 Grenadassa laskettiin asuvan 893 806 ihmistä tehden siitä Floridan osavaltion suurimman kaupungin. Tutkimusten mukaan asukkaista n. 26% on valkoisia ei-latinoja, tummaihoisia 27%, latinoja n. 29%. Aasialaisväestöä on noin 9,5%, alkuperäisasukkaita n. 2,3% ja loput 6,2% muita etnisiä ryhmittymiä.

Suurin uskonnollinen yhteistö Grenadassa on protestantit ja toiseksi suurin katoliset. Kaupungissa on myös merkittävä juutalaisyhteisö, joka on väkilukuun suhteutettuna Yhdysvaltain suurimpia.

Asukasluvun kehitys

Vuosi - Asukasluku
1860 - 1 026
1870 - 5 646
1880 - 13 537
1890 - 26 691
1900 - 58 714
1910 - 92 069
1920 - 110 819
1930 - 178 274
1940 - 228 285
1950 - 398 531
1960 - 489 262
1970 - 572 593
1980 - 681 914
1990 - 752 535
2000 - 832 068
2010 - 879 341
2013 - 893 806Politiikka ja hallinto

???Talous ja ekonomia

???Kulttuuri

Yöelämä

Huolimatta siitä, että Grenada sijaitsee maantieteellisesti alueella, missä kristinuskolla ja republikaanisella puolueella on vankka sija, kaupunki on kuitenkin erityisen tunnettu kirkkaasta yöelämästään ja viimeisten 20 vuoden aikana se onkin ollut erityisesti nuorison keskuudessa suosittu turistikohde. Jotkut keskusta-alueen yökerhoista saattavat olla auki jopa aamukuuteen asti ja erityisesti Batistan kaupunginosa on kuuluisa railakkaasta yöelämästään. Hedonistisella kulttuurilla on myös varjopuolia, sillä vahvojen huumausaineiden kulku yöelämässä on melko tavallista huolimatta Floridan tiukasta huumepolitiikasta ja viranomaisten valvonnasta. Myös rikollisuus yöelämässä on varsin tavallista, muunmuuassa näpistelyjen ja varastelujen muodossa, mutta myös vakavia rikoksia kuten raiskauksia ja pahoinpitelyjä sattuu jatkuvasti.

Ruokakulttuuri

Grenadan ruokakulttuuri on, kuten kaupunkikin, lukuisten eri kulttuurien sulatusuuni ja koko Yhdysvalloissa hyvin tunnettu. Karibianläheisyys on vaikuttanut ruokakulttuuriin merkittävästi, samaten eri etnisten ryhmien läsnäolo. Tunnetuimpia grenadalaisruokia ovatkin juuri merenelävistä tehdyt ateriat, joita usein kehutaan kansainvälisellä tasollakin. Grenada Beachilla sijaitsee kaupungin ravintoloiden kerma ja ne nauttivat myös suurta arvostusta turisteilta ja paikallisilta.
Viranomaistoiminta

Grenadan kaupungin viranomaistoiminnasta vastaa mm. kaupungin poliisilaitos Grenada Police Department (GPD), Grenada Metropolitan Law Enforcement Agency sekä piirikunnan poliisi Grenada-Ziracuny County Sheriff's Department, joista jälkimmäisin vaikuttaa nimensä mukaisesti pääasiassa Grenada-Ziracunyn piirikunnassa. Grenada Metropolitan Law Enforcement Agency eli GMLEA toimii itseasiassa Grenadan metropolialueella laajalti, pääasiassa järjestäen ja ylläpitäen yhteistyötä alueen eri kaupunkien ja Floridan osavaltiollisen poliisin välillä.


Viimeinen muokkaaja, Quentin Tarantino pvm 18.09.14 7:58, muokattu 4 kertaa
avatar
Quentin Tarantino
Ylläpitäjä

Retro-nick(it) : Stuiggeli
Viestien lukumäärä : 50
Liittynyt : 29.05.2013
Ikä : 14

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Grenada, Florida

Viesti kirjoittaja Serri lähetetty 24.06.14 10:20

Hyvää settiä. Saatan ite täydentää jossain vaiheessa tota politiikka-osiota Very Happy Lisään kans listan asuinalueista.

Toi sun laittama kuva ei muuten toimi (tai aiheuttaa karmeen lagituksen). Olis kans jees jos kerkeisit tekemään sen kartan jossain välissä.
avatar
Serri
Ylläpitäjä

Retro-nick(it) : Serri
Mies Viestien lukumäärä : 159
Liittynyt : 27.05.2013
Paikkakunta : Helsinki

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Grenada, Florida

Viesti kirjoittaja Quentin Tarantino lähetetty 26.06.14 5:36

Juu, voin tehdä sen kartan kun linkkaat listan kaupunginosista jota haluat mukaan karttaan ja jos haluat ni voit kanssa laittaa kaupunginosan perään vähän missä suunnassa se sijaitsee. Jos on jotai tiettyjä pakollisia kaupunginosia ni senkin voit ilmasta siinä sitte. Keksin myös ite joitakin kaupunginosia tuohon.

Ja juu, politiikka-osio olis iha jees ja samaten jos talous ja ekonomiaan jotain heität ni olisi kanssa ok, mutta voin myös iteki kirjotella niihin jotain Very Happy Ja toki jos vaan keksit noihin muihinkin aihealueisiin jotain niin kirjota ihmeessä.
avatar
Quentin Tarantino
Ylläpitäjä

Retro-nick(it) : Stuiggeli
Viestien lukumäärä : 50
Liittynyt : 29.05.2013
Ikä : 14

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Grenada, Florida

Viesti kirjoittaja Serri lähetetty 30.06.14 9:19

Ota tästä jotain. Tummensin "pakolliset"

Hoover - Ei vielä päätetty millainen alue, mutta ota tämä mukaan koska viitattu ropessa pariinkin otteeseen.
Rockbridge - Pieni, mutta rikas alue. Suljettu naapurusto
Indian Creek - Rikas alue (country club sijaitsee täällä)
Virginia Lakes
Eastwood
Waterford - Satama-alue
Terramore - Keskiluokkaista aluetta. Jonkinverran teollisuutta.
Gleasons
Pinewood
Ackley
avatar
Serri
Ylläpitäjä

Retro-nick(it) : Serri
Mies Viestien lukumäärä : 159
Liittynyt : 27.05.2013
Paikkakunta : Helsinki

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Grenada, Florida

Viesti kirjoittaja P.B lähetetty 16.07.14 23:38

Tarkempaa tietoa Christian Townista ja Goeth Hillistä, ja myös pitääkö sen motoristikylän olla joku noista harmaalla kirjoitetuista?
avatar
P.B
Valvoja

Retro-nick(it) : PB
Mies Viestien lukumäärä : 39
Liittynyt : 28.05.2013
Paikkakunta : lande

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Grenada, Florida

Viesti kirjoittaja Serri lähetetty 18.07.14 11:37

Vuonna 2014 Grenadan kaupunki päätti kieltää seitsemäntenä amerikkalaisena kaupunkina minkäänlaisten ampuma-aseiden hallussapidon. Kieltoa seurasi kiivas oikeusporsessi, jonka tuloksena seitsemän valamiestä 12:sta puolsi kieltoa. Kieltoa on jyrkästi kritisoitu Yhdysvaltain perustuslain vastaisena, mutta se jatkuu yhä kunnes se saa uuden oikeuskäsittelyn.
avatar
Serri
Ylläpitäjä

Retro-nick(it) : Serri
Mies Viestien lukumäärä : 159
Liittynyt : 27.05.2013
Paikkakunta : Helsinki

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Grenada, Florida

Viesti kirjoittaja Falzone lähetetty 06.09.14 4:15

avatar
Falzone
Valvoja

Retro-nick(it) : Falzone, Tabu, Laiskamato
Nainen Viestien lukumäärä : 61
Liittynyt : 14.02.2014

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Grenada, Florida

Viesti kirjoittaja Serri lähetetty 06.09.14 6:13

Falzone kirjoitti:http://gyazo.com/1a80e3f98134a4122c19aecc689adec3 Käviskö tää jonnekki Very Happy

Jos teet asuinalueelle oman esittelyn niin voi laittaa sinne.
avatar
Serri
Ylläpitäjä

Retro-nick(it) : Serri
Mies Viestien lukumäärä : 159
Liittynyt : 27.05.2013
Paikkakunta : Helsinki

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Grenada, Florida

Viesti kirjoittaja Quentin Tarantino lähetetty 18.09.14 7:59

Hiukan päivitetty kulttuuriosiota
avatar
Quentin Tarantino
Ylläpitäjä

Retro-nick(it) : Stuiggeli
Viestien lukumäärä : 50
Liittynyt : 29.05.2013
Ikä : 14

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Grenada, Florida

Viesti kirjoittaja Serri lähetetty 19.09.14 5:16

Muotoilua parannettu (Enemmän wikipedia-tyyli).

Pormestarin nimi lisätty Smile
avatar
Serri
Ylläpitäjä

Retro-nick(it) : Serri
Mies Viestien lukumäärä : 159
Liittynyt : 27.05.2013
Paikkakunta : Helsinki

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Grenada, Florida

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa