[Y] Жељко Магаш

Siirry alas

[Y] Жељко Магаш

Viesti kirjoittaja Combo lähetetty 10.09.14 10:23PERUSTIEDOT

Nimi: Željko Slobodan Magaš (Жељко Слободан Магаш)
Tunnetaan myös: Tiikeri (harvoin)
Syntynyt: 11. 11. 1965, Novi Sad, Serbia
Työ: Ravintoloitsija, klubin omistaja

Organisaatio: Jugoslaavien klaani
Asema: Johtaja


BIOGRAFIA

Lapsuus

Željko Magaš syntyi Novi Sadissa. Serbiassa (sill. Jugoslavian sosialistinen liittotasavalta) tuolloin jo nelilapsiseen perheeseen. Hänen isänsä, Vuk Magaš, oli kansallismielinen četnik, joka ansaitsi elantonsa lähinnä varastetun tavaran kaupalla, kun taas pojan äiti oli kokkaustaidoistaan tunnettu pienen ravintolan pitäjä. Vaikka Željko oli perheen nuorin, hän tunsi jo pienestä pitäen jäävänsä vähemmälle huomiolle kuin muut lapset isänsä jakaessa nationalistista maailmankuvaansa tai viedessä vanhempia sisaruksia näiden harrastuksiin ja sukulaisten luokse.

Vähäinen huomiointi ja ulkopuolisuuden tunne ajoivat Željkon ongelmiin jo koulun ensimmäisillä luokilla - koska kotona ei tarpeeksi huomiota saanut, oli sitä haettava jossain toisaalla. Tässä vaiheessa huomionhakuinen poika ei tehnyt mitään pieniä nahisteluja ja päällehuutelemista kummempaa, mutta jo muutamassa vuodessa mukaan tulivat suuremmat tappelut (jotka lähtivät lähinnä siitä, että poikaa kiusattiin hänen lyhyytensä takia), lintsaus, huonot koearvosanat ja muu koulumenestys, kurittomuus ja ilkivalta (hyvänä esimerkkinä se, että poika tuhosi eräällä välitunnilla kokonaisen WC-kopin muunmuassa hakkaamalla pönttöjä kivenmurikalla ja polttelemalla koulupapereitaan lavuaarissa). Jatkuva huono käytös johti lopulta erottamiseen, mutta Željkon ansiosta tieto ei kuitenkaan kulkenut vanhemmille.
Koska kouluun ei voinut mennä eikä kotonakaan lorvia epäilyjen takia, päätyi nuori Željko pyörimään päivät kaduilla ja tämän myötä hän ajautui huonoon seuraan. Hänen uusi kaveriporukkansa vietti aikaansa näpistelemällä, juomalla alkoholia ja pelaamalla jalkapalloa milloin missäkin. Kaveriporukka alkoi kuitenkin muuttua enemmän jengimäiseksi, kun muiden kaupunginosien kaveriporukat alkoivat haastamaan riitaa heidän kanssaan ja keskenään. Tämä oli nuoren pojan ensimmäinen kosketus todelliseen väkivaltaan.

Tiikerit


Željko Magaš kuvassa takavasemmalla (1994-1995)

Kaveriporukan muututtua jengimäisemmäksi ja menon muututtua ns. kovemmaksi Željko tuomittiin lopulta 14-vuotiaana törkeästä pahoinpitelystä, autovarkaudesta ja pidätyksen vastustamisesta 17:ksi vuodeksi vankilaan. Hänet kuitenkin laskettiin ehdonalaiseen 8:ssa vuodessa nuoren iän ja hyvän käytöksen vuoksi.
Vankilassa Željkon ihannoinnin kohteeksi päätyi muunmuassa ryöstöistä ja varkauksista tunnettu Željko Ražnatović, joka tunnetaan paremmin Arkanina. Vankilassa Željko alkoi omaksua ennen huomiota antamattoman isänsä takia niin paljon vihaamiansa nationalistisia piirteitä. Hän sai myös mainetta ns. “torpedona”, joka maksusta pahoinpiteli muita vankeja. Pojan (tai miehen) onnistui kuitenkin joka kerta keplottelemaan tilanteet itselleen niin, ettei edessä häämöttävä ehdonalainen ollut millään tavalla uhattuna.

Ehdonalaiseen päästyään Željko huomasi entisten kavereidensa joko kuolleen, kadonneen tai joutuneen vankilaan. Uusia ystäviä mies alkoi saada jalkapallojoukkueesta, johon hän oli liittynyt osaksi miellyttääkseen ehdonalaislautakuntaa, osaksi siksi, että oli nuorempana mieltynyt jalkapalloon ystävien kanssa sitä pelatessaan.
Uuden harrastuksensa kautta Željko ajautui myös serbialaisen jalkapalloseuran, Crvena zvezdan (Punainen tähti) kannattajajoukkoihin ja jalkapallohuliganismiin. 80-luvun lopulla alkoi myös näkymään merkkejä edessä häämöttävistä Jugoslavian hajoamissodista, ja yhä enemmän ja enemmän kansallismielisemmäksi muuttunut Željko saikin näistä suuntaa tulevaisuudelleen.

Jo vankilassa Arkania ihannoinut Željko pääsi kuin pääsikin tapaamaan miehen 90-luvun alussa Jugoslavian hajoamissotien alettua. Arkan haali “tiikereiksikin” kutsuttuun joukkoonsa ensiksi Željkon tuttuja Punaisen tähden kannattajajoukoista ja vuotta myöhemmin mies itsekin pääsi liittymään “tiikereihin”. Hän taisteli hajoamissodissa ja suoritti etnisiä puhdistuksia yhdessä jo kymmentuhatpäiseksi kasvaneiden “tiikerien” kanssa. Mies ei kuitenkaan osallistunut täysin niihin samoihin kauheiksiin, joihin suurin osa “tiikereistä” syyllistyi, mutta vielä nykyäänkin asiaa kysyttäessä hän mainitsee, etteivät hänen tekonsa kuitenkaan olleet kovin kaukana muiden raakuuksista osallistuessaan mm. Vukovarin sairaalamassamurhaan. Puhdistusten aikana Željko oli mukana myös joissakin salakuljetusoperaatioissa sekä useissa ryöstöissä.

“Tiikereiden” lopullisen lakkauttamisen jälkeen vuonna 1996 Željko oli jo läheisissä väleissä Arkanin kanssa ja tekikin tälle monia hämärähommia toimien samalla miehen “avustajana”, kuten hän itse ilmaisee. Samoihin aikoihin Željko alkoi solmia yhteyksiä Ruotsiin, jossa vaikutti monia entisistä Jugoslavian maista tulleita rikollisia, näiden joukossa Dragan "Jokso" Joksović, Arkanin läheinen ystävä. Željko oli mukana myös Jokson hautajaisissa Arkanin ohella ja oli mukana selvittämässä tämän vuonna 1998 tapahtunutta murhaa.

Arkanin salamurhan jälkeen vuonna 2000 Željko muutti Tukholmaan, Ruotsiin, jossa asusti ihmisiä, joihin hän oli mm. edellämainittujen tapahtumien yhteydessä solminut kontakteja. Mies tuki muunmuassa paikallista jalkapalloseuraa ja oli mukana ravintola-alalla, sillä olihan hän oppinut äidiltään ruoanlaiton salat huomiottajättämisestä huolimatta.
Laillisten bisnesten ohella Željko toimi myös velkojenperijänä ja torpedona sekä oli mukana tupakan ja steroidien salakuljetuksessa. Samoihin aikoihin miestä alkoi kiinnostaa myös kehonrakennus joissain määrin ja tämä yhdistettynä rakkauteen ruokaa kohtaan alkoi tuottamaan Željkolle vaadittua massaa kovisteluhommiin.

Grenada, Florida

Vuonna 2012 Željko muutti Grenadaan, Floridaan, jossa operoi jo kymmenkunta entisistä Jugoslavian maista tullutta miestä itäeurooppalaisen ryhmittymän alaisuudessa.  Hän pääsi piireissä korkeaan asemaan taustansa ansiosta ja jugoslaavien porukka irtaantui omakseen vuoden 2014 alussa. Željko oli tähän mennessä vakiinnuttanut korkean asemansa itäeurooppalaisissa piireissä, joten oli selvää, että kun parin vuoden aikana suurentuneen ryhmittymän silloinen johtaja kuoli kesäkuussa sattuneessa ampumavälikohtauksessa, nousi Željko ryhmittymän johtoon. Hän oli Grenadassa oleilunsa aikana ehtinyt rakennuttamaan yhden ravintolan ja hankkinut itselleen yökerhon omistuksen. Miehen laittomat bisnekset keskittyvät pääosin varastetun tavaran pyörittämiseen, torpedohommiin, suojelubisnekseen ja pieneen osaan kokaiinikaupasta.


Željko ja toinen jugoslaaviklaanin johtohahmo, Jovan

Tapahtumat MW'ssä
- Club Heavenin avajaiset, tapaaminen mm. Tony Rossin kanssa (06. 09. 2014)
- tapaaminen jugoslaavien klaanin toisen johtohahmon, Jovan Čubrilovićin kanssa. Miehet keskustelivat yhteyden ottamisesta nimettömäksi jääneseen “taikuriin”. Myös aiemmassa MW-roolipelissä esiintynyt “Sonny” Tankian mainittiin (08. 09. 2014).


Viimeinen muokkaaja, Combo pvm 20.01.15 7:10, muokattu 2 kertaa

Combo
Valvoja

Retro-nick(it) : Combo
Viestien lukumäärä : 51
Liittynyt : 29.05.2013

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: [Y] Жељко Магаш

Viesti kirjoittaja Combo lähetetty 11.09.14 2:37

MUUTA:

Željko Magaš (kansio Grenada Metropolitan Law Enforcement Agencyssa)

Combo
Valvoja

Retro-nick(it) : Combo
Viestien lukumäärä : 51
Liittynyt : 29.05.2013

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: [Y] Жељко Магаш

Viesti kirjoittaja Combo lähetetty 11.09.14 2:39


Combo
Valvoja

Retro-nick(it) : Combo
Viestien lukumäärä : 51
Liittynyt : 29.05.2013

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: [Y] Жељко Магаш

Viesti kirjoittaja Quentin Tarantino lähetetty 14.09.14 12:59

Hyvä esittely.

Samoihin aikoihin Željko alkoi solmia yhteyksiä Ruotsiin, jossa vaikutti monia entisistä Jugoslavian maista tulleita rikollisia, näiden joukossa Dragan "Jokso" Joksović, Arkanin läheinen ystävä. Željko oli mukana myös Jokson hautajaisissa Arkanin ohella ja oli mukana selvittämässä tämän vuonna 1998 tapahtunutta murhaa.

Googlasin nimen ja veikee fakta, kyseisen Jokson ampui suomalainen tyyppi nimeltä Janne Raninen
avatar
Quentin Tarantino
Ylläpitäjä

Retro-nick(it) : Stuiggeli
Viestien lukumäärä : 50
Liittynyt : 29.05.2013
Ikä : 15

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: [Y] Жељко Магаш

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa