Raha ja tasot

Siirry alas

Raha ja tasot

Viesti kirjoittaja Serri lähetetty 16.07.14 10:42

MW:ssä on käytössä raha ja hahmon varallisuutta kuvaavat tasot. Systeemi on vielä kehitysvaiheessa, joten risuja, ruusuja ja kehitysehdotuksia voi laittaa tähän topiciin. Tämä on myös oikea paikka tehdä kysymyksiä, jotta tästä ohjeesta saadaan mahdollisimman selvä. Tämä topic pidetään ajankohtaisena ja täten sisältää kaikki rahaa ja tasoja koskevat säännöt. 

Raha
Raha toimii Modern Worldin keskipisteenä, mutta se poikkeaa käyttötavaltaan aikaisemmista roolipeleistä. Rahaa ei voi käyttää tavaroiden tai hyödykkeiden ostamiseen, vaan sitä käytetään ainoastaan hahmon varallisuustason nostamiseen. Varallisuustason kasvaessa hahmo saa oikeuden ostaa itselleen tason mukaisia tavaroita. Rahaa voi antaa muille hahmoille, mutta sitä ei väkisin (ryöstämällä) voi ottaa pois toiselta. Tiedoissa ilmoitettu raha on siis ikään kuin hahmon pankkitili. Rahalla ei ole siis mitään tekemistä varsinaisen käteisen kanssa. Käteinen luokitellaan puhtaasti roolipelilliseksi "tavaraksi", jota hahmo voi kantaa kuten esimerkiksi asetta tai sateenvarjoa. Käteisen käyttötarkoitus onkin lähinnä vain roolipelillinen, eikä sen liikkuminen hahmolta toiselle vaikuta mitenkään varsinaisiin rahoihin. Poikkeuksen tähän kumminkin luovat suuret käteissummat.

Taso
Hahmon tiedoissa ilmoitettu taso kuvastaa hahmon varallisuusluokkaa. Tasoja on yhteensä yhdeksän (1-9) ja jokainen taso antaa uusia asioita hahmolle käyttöönotettavaksi (Tasot ja niiden sisältö lueteltu myöhempänä). Kaupat saattavat myös luokitella tuotteet tasojen mukaan: tason 6 asunto voi hyvin olla 150 neliöinen omakotitalo hyvältä alueelta, kun taas tason 2 asuntoja löytyy vain kaupungin huonoimmilta seuduilta. Tasot ovat lähinnä suuntaa antavia, ja köyhäkin saattaa kerran lounastaa kalliissa ravintolassa, mutta loppu kuukaudesta meneekin sitten pelkällä tonnikalalla ja nuudelilla Smile Suositellaan järjenkäyttöä tämänkin suhteen, ja räikeistä rikkomuksista heiluu se kuuluisa bannihammeri.

Tason ostaminen tapahtuu vähentämällä tason hinta tiedoista, jonka jälkeen ilmoitat ostosta TÄNNE. Ilmoituksen jättämättä tekeminen on selkeä sääntörikos! Tason ostettuasi voit nauttia sen eduista kuukauden, jonka jälkeen se on ostettava uudelleen tai taso putoaa takaisin yhteen. Tasoja ei tarvitse ostaa järjestyksessä, vaan voit ostaa vaikka tason yhdeksän heti kun vain rahat riittävät. Kaikki alempien tasojen edut sisältyvät ylempiin tasoihin.

Rahan hankkiminen
Hahmon yksi oleellisin elementti on hänen toimeentulonsa. Roolipeliin liityttäessä hahmon yksi tärkein tehtävä onkin valita hänen urapolkunsa. Kaikki mahdolliset elinkeinot on listattu ohjeineen TÄÄLLÄ. Eri urapolkuja pyritään lisäämään jatkuvasti (ja tekemään vanhoista mielenkiintoisempia), ja voit itse olla myös mukana niiden kehittämisessä! Suurin osa ammateista edellyttää, että suoritat työtä ingamessa. Työntekoa on kumminkin helpotettu siten, että työtä tehdessä saa myös palkkaa "NPC-ajalta". Käytännössä tämä voisi esimerkiksi tapahtua siten, että hahmosi työskentelee ravintolassa tarjoilijana 10 dollarin tuntipalkalla. Riippuen miten työn varsinaisissa säännöissä on ilmoitettu, NPC-ajalta saatu palkka voisi olla vaikka 20-kertainen. Tällöin kun työskentelet tunnin, saat yhteensä 20 tunnin palkan, eli yhteensä 200 dollaria!

Työt, mihin et tarvitse työnantajaa, löytyvät TÄSTÄ. Näillä töillä on yleensä hyvä aloittaa, vaikka niiden palkkaus on melko huono.




Tasot ja edut

Taso 1 - Alempi köyhälistö - $0/kk
Kaikkein köyhimmillä ei ole omaa asuntoa tai autoa. Köyhä on useimmiten myös työtön ja hän nojaa lähinnä muiden ihmisten tukeen.
- Voi käyttää omaa tasoa vastaavia kauppoja ja ruokapaikkoja. Esim. McKiggel's
- Voi ostaa omaa tasoa vastaavia tavaroita.
- Harvoin voi käyttää taksia tai julkisia kulkuneuvoja. Taksin voi saada halvemmalla esimerkiksi ottamalla sen useamman henkilön kanssa.
- Erittäin pieni määrä käteistä.
- Liian pitkään tällä tasolla oleva alkaa hiljalleen rähjääntyä myös ulkoiselta olemukseltaan!


Taso 2 - Köyhälistö - $500/kk
Tällä tasolla avautuu suurin osa mahdollisuuksista, mutta suurin osa hyödykkeistä on edelleen erittäin heikkotasoista. Pystyy juuri elättämään itsensä.
- Voi hankkia omaa tasoa vastaavan asumistavan (tällä tasolla joku ahdas monen ihmisen asuttama läävä).
- Voi silloin tällöin käyttää taksia tai muita julkisia kulkuvälineitä.
- Omaa tasoa vastaavien huumeiden ostaminen.
- Pystyy jo huomattavasti enemmän tekemään ostoksia kuin alempi taso. Toiminta kumminkin edelleen melko rajattua.

Taso 3 - Pienituloiset - $1,000/kk
- Voi hankkia omaa tasoa vastaavan auton.
- Voi ostaa (laittoman) aseen.

Taso 4 - Matalatuloiset - $2,000/kk
- Voi antaa rahaa katuesiintyjille.

Taso 5 - Alempi keskiluokka - $3,000/kk

Taso 6 - Keskiluokka - $5,000/kk

Taso 7 - Ylempi keskiluokka - $7,500/kk

Taso 8 - Varakkaat - $15,000/kk

Taso 9 - Eliitti - $50,000/kk
- Voi elää erittäin korkeatasoista elämää, eikä taloudellisia esteitä juuri ole.




Viimeinen muokkaaja, Serri pvm 24.09.14 10:06, muokattu 11 kertaa
avatar
Serri
Ylläpitäjä

Retro-nick(it) : Serri
Mies Viestien lukumäärä : 159
Liittynyt : 27.05.2013
Paikkakunta : Helsinki

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Raha ja tasot

Viesti kirjoittaja P.B lähetetty 16.07.14 11:04

Täytyykö jokaisen hahmon jonka luo aloittaa tuolta pohjalta? Esimerkiksi jos luot hahmon jolla on jo historiaa takana jossa on saanut keskituloisen työpaikan jne, voiko hahmo sillon hypätä suoraan tasolle 6?
avatar
P.B
Valvoja

Retro-nick(it) : PB
Mies Viestien lukumäärä : 39
Liittynyt : 28.05.2013
Paikkakunta : lande

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Raha ja tasot

Viesti kirjoittaja Serri lähetetty 16.07.14 11:07

P.B kirjoitti:Täytyykö jokaisen hahmon jonka luo aloittaa tuolta pohjalta? Esimerkiksi jos luot hahmon jolla on jo historiaa takana jossa on saanut keskituloisen työpaikan jne, voiko hahmo sillon hypätä suoraan tasolle 6?

Valvojan luvalla, eli käytännössä kaikki tutut roolipelaajat voi. Tulevaisuudessa voisi tehdä jonkin hakemus-topicin tänne, niin ei kaiken maailman colajonnet oo ajelemassa ferrareilla.
avatar
Serri
Ylläpitäjä

Retro-nick(it) : Serri
Mies Viestien lukumäärä : 159
Liittynyt : 27.05.2013
Paikkakunta : Helsinki

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Raha ja tasot

Viesti kirjoittaja Quentin Tarantino lähetetty 28.07.14 10:58

Ite oon melkein sitä mieltä, että taso-ostot tehtäisi melkeinpä mielummin viikon tai kahden viikon välein, kuukausi on aika pitkä aika.
avatar
Quentin Tarantino
Ylläpitäjä

Retro-nick(it) : Stuiggeli
Viestien lukumäärä : 50
Liittynyt : 29.05.2013
Ikä : 14

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Raha ja tasot

Viesti kirjoittaja Serri lähetetty 31.07.14 4:51

Hmm.. nuo hinnat vähän niin ku vastaa kuukausipalkkoja. Aattelin kanssa että kun ostot tehdään kerran pari kuukaudessa niin niiden valvominen on helpompaa, eikä häiritse roolipelaamista.

Mut voit muuttaa tota sääntöä jos oot eri mieltä.

Edit. Tasoja voi ostaa useamman kerran kuukaudessa. Jos hahmo siis sattuu vaikka voittamaan lotossa niin uuden tason voi ostaa heti eikä tarvii odotella edellisen oston päättymistä.
avatar
Serri
Ylläpitäjä

Retro-nick(it) : Serri
Mies Viestien lukumäärä : 159
Liittynyt : 27.05.2013
Paikkakunta : Helsinki

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Raha ja tasot

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa