Liittyminen vangiksi

Siirry alas

Liittyminen vangiksi

Viesti kirjoittaja Quentin Tarantino lähetetty 11.02.14 14:07

Tervetuloa vankien liittymisosioon. Tällä sivulla kerrotaan ohjeistus miten liittyä vangiksi Ice Town -roolipeliin. Ice Town on rakennettu Snowhotelliin, joten sinun pitää rekisteröityä sinne ensin. Liittyminen vangiksi on sinänsä yksinkertaista, mutta tämä osio kuitenkin sisältää muutamia huomionarvoisia kohtia, joten jaottelemme liittymisohjeistusta hiukan.

Pukeutuminen

Vain miehet voivat liittyä vangiksi.


Vangin perusasu.

Milesburgin vankilan yleisosastolla, johon roolipeli suurimmaksi osaksi sijoittuu, vangin perusvaatetus sisältää khakinvärisen paidan ja housut sekä valkoiset kengät (ks. ylempi kuva). Jos kuitenkin haluat nopeuttaa asunvaihtoa, voit suoraan kävellä roolipelin aulassa olevaan vaatteidenvaihtoautomaattiin, joka antaa sinulle suoraan yllä olevan kuvan asun. Muista, kuitenkin, että vyöt ja korut (yms. muut ylimääräiset) eivät ole sallittuja vaan ne on otettava pois.


Vankiasuste vielä hieman
rautalangasta väännettynä.


Alla on kolme kuvakoostetta, jossa on kuvia roolipelissä sallituista paidoista, housuista ja kengistä.


Vangeille sallitut paidat.


Vangeille on sallittu myös kuvassa näkyvä ulkoilutakki.
Muista kuitenkin käyttää järkeä (esimerkiksi et pidä tätä
takkia sisällä/suihkussa jne).Vangeille sallitut housut. Muista
näissäkin käyttää järkeä, esimerkiksi
hahmosi ei käytä kalsareita/shortseja
ulkona (poikkeuksena jos ulkona on
helle niin silloin jälkimmäiset on vielä
selitettävissä).Vangeille sallitut jalkineet. Myös paljain
jaloin oleminen on sallittua olettaen, että
roolipelaaja osaa käyttää järkeään tässäkin.


Tiedot

Jokaisella roolipelihahmolla on nimi. Toki roolipelissä hahmoasi voidaan puhutella lempinimellään, mutta olisi silti suotavaa etu- ja sukunimen löytyvän tiedoista. On vähintääkin vittumaista kysellä offgamessa kesken roolipelin hahmon sukunimeä, sillä monesti vartijat puhuttelevat vankeja näiden sukunimillä.

Tiedoissa on oltava seuraavat asiat:
Etunimi Sukunimi 00/00 (00) $00

Eli esimerkiksi:
Caleb Mercer 00/00 (00) $0

Tiedoissa lukevat alleviivatut kohdat tarkoittavat hahmon tasoja, voima, älykkyys, onnellisuus ja rahat, joista on etua vankilassa selviytymiseen. Alkutasot ja -raha on aina nolla ilman erillistä lupaa valvojilta! Lisää tappelusäännöistä ja statseista on kerrottu täällä.

Jos tiedoissa on ylimääräistä tilaa, voit myös kirjoittaa vangista jotain ylimääräistä lyhyesti. Esimerkiksi vaikkapa iän, rikoksen tai jotain muuta oleellista. Nämä seikat eivät kuitenkaan ole pakollisia ja roolipelissä suositaankin sitä, että tiedot on kirjoitettu siististi.

Esimerkkejä myös tiedoista:
Caleb Mercer 00/00 (00) $0, huumekauppias.
Caleb Mercer 02/03 (00) $0, autovaras, 26v.

Vielä muutamia huomioita nimiasiaan liittyen, kuten
Ei pelleilyhahmoja, -nimiä, yms.
- Monet pyrkivät "realistisuuden varjolla" tuomaan peliin täysin tarpeettomia ja mauttomia hahmoja. Pienet vitsit ja stereotypiat on ok, mutta kaikkea kohtuudella.

Nimet Carl Johnson, Tommy Vercetti ja Niko Bellic on tylsiä.
- Samoin Eminem, Mike Johnson, John Smith ja Vin Diesel. Luo kernaasti kunnollisempia hahmonimiä. Jos et keksi hyviä, voit vaikka googlettaa "african american names" tai "german american surnames", riippuen hahmosi etnisyydestä jne.

Hahmon tausta ja historia

On suositeltavaa ellei peräti välttämätöntä, että jokaiselta hahmolta löytyy pientä historiaa ja taustaa. Kun liityt roolipeliin uudella vangilla, on välttämätöntä, että hahmollasi on olemassa jonkinlaista historiaa etkä vain luo kahdessa sekunnissa tehtyä hahmoa, jolle et ole keksinyt minkäänlaista historiaa tai taustaa. Alkuun hahmollasi ei todellakaan tarvitse olla mitään ihmeellistä elämänkertaa valmiina vaan esimerkiksi sekin jo riittää, että tiedät mistä rikoksista hahmosi on tuomittu, kuinka vanha hän on, millainen ammatti/elämäntilanne oli siviilissä jne. Luonnollisesti roolipelissä hahmojen luonne ja taidot kehittyvät, joten tämänkään takia täysin "valmista" ei ole tarpeen luoda.

Myös hahmoesittelyn tekeminen olisi erittäin suotavaa, sillä hahmosi saa ylimääräisiä taitopisteitä, kun luo esittelyn.

Myös hahmon tekemä rikos kannattaa miettiä kunnolla valmiiksi, ettei kesken roolipelin tarvitse pähkäillä olisiko hahmo sittenkin huumediileri vaiko autovaras. Myös tehty rikos on hyvä olla korrelaatiossa hahmon luonteen, asenteen ja arvojen kanssa. Koska vankilailmapiirissä tappeluja voi syntyä pienistäkin syistä ja haluaa minimoida tappeluun joutumisen mahdollisuudet, voi myös senkin takia miettiä rikoksen luonteen. Esimerkiksi pedofiilit, raiskaajat, ex-poliisit, ex-vanginvartijat, vasikoijat, poikkeuksellisen raakoihin henkirikokseen syyllistyneet sekä sarja- ja joukkomurhaajat ovat vankien hierarkiassa alinta kastia ja edellämainituilla on kosolti iso riski tulla toisten vankien syrjimäksi, pahoinpitelemäksi tai joskus jopa tapetuksi. Tämä sääntö ei luonnollisesti tarkoita, etteikö tällaisia hahmoja saisi tehdä, itseasiassa on jopa suositeltavaa, että tällaisiakin hahmoja esiintyy roolipelissä toisinaan. On hyvä muistaa, että kuka tahansa osaa roolipelata lihaksikasta huumeparonia, joka on taistelulajien mestari, mutta oikeasti hyvä roolipelaaja osaa myös pelata "heikompaa" hahmoa. Huonon roolipelaajan tunnistaa siitä, että tämä ei saa ikinä keneltäkään turpaansa. Tämän vuoksi kannattaa muistaa, että vaikka hahmosi olisikin roteva ja kova tappelija niin aina löytyy joku, joka on vielä kovempi tappelija kuin sinun hahmosi.

Miettiessäsi hahmon historiaa on hyvä muistaa, että kaikista parhaimmat hahmot on yleensä niitä, joiden rikos ei ole tilastollisesti tavallisuudesta poikkeava. Tämä siis tarkoittaa sitä, että poliisiaseman dynamiitilla räjäyttänyt sarjapommittaja, karatea taitava supersalamurhaaja tai 15 poliisia panssarivaunulla kylmäksi pistänyt kehonrakentaja on tylsä ja epärealistinen hahmo, jota kukaan tuskin ottaa tosissaan. Jos katsotaan tosielämän tilastoja, iso osa vangeista istuu tuomiota huumausainerikoksista. Myös "pienemmät" teot kuten esimerkiksi autovarkaus, ehdonalaisrikkomus, laittoman aseen hallussapito jne. ovat melko tavallisia rikoksia, samaten aseelliset ryöstöt jne. Toki tavallisuudesta poikkeaviinkin rikoksiin syyllistyneitä hahmoja saa tehdä, mutta näissäkin tapauksissa on syytä pitää se kuuluisa maalaisjärki mukana.


Esimerkiksi tämän kaltaisia hahmoja ei roolipeliin kaivata.

Jos kuitenkin olet rikoksen/rangaistuksen sopivuuden kanssa jumissa hahmollasi, missään nimessä älä epäröi kysyä ylläpitäjiltä/toisilta roolipelaajilta apua. Muista, että fiksu on se, joka älyää pyytää apua jos sitä tarvitsee.
avatar
Quentin Tarantino
Ylläpitäjä

Retro-nick(it) : Stuiggeli
Viestien lukumäärä : 50
Liittynyt : 29.05.2013
Ikä : 14

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Liittyminen vangiksi

Viesti kirjoittaja Serri lähetetty 12.02.14 3:31

Edittasin niin, että synkkaa nyt paremmin muiden liittymisohjeiden kanssa. Sinuna kattoisin vielä ton Hahmon statsit ja historia -osion kertaalleen läpi ja lisäisin sinne mm. mikä on Ice Townin etninen jakauma. Ettei käy niinku vanhoissa ropeissa, että 99% ropettaa Aryan Brotherhoodia  Very Happy
avatar
Serri
Ylläpitäjä

Retro-nick(it) : Serri
Mies Viestien lukumäärä : 159
Liittynyt : 27.05.2013
Paikkakunta : Helsinki

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Liittyminen vangiksi

Viesti kirjoittaja Serri lähetetty 15.02.14 3:37

Ohjeet hiuksista/päähineistä voi lisätä jossain vaiheessa.
avatar
Serri
Ylläpitäjä

Retro-nick(it) : Serri
Mies Viestien lukumäärä : 159
Liittynyt : 27.05.2013
Paikkakunta : Helsinki

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Liittyminen vangiksi

Viesti kirjoittaja Serri lähetetty 22.02.14 11:26

Linkki Snowiin lisätty, ja pari kirjoitusvirhettä korjattu.
avatar
Serri
Ylläpitäjä

Retro-nick(it) : Serri
Mies Viestien lukumäärä : 159
Liittynyt : 27.05.2013
Paikkakunta : Helsinki

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Liittyminen vangiksi

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa