Huoneiden rakentaminen

Siirry alas

Huoneiden rakentaminen

Viesti kirjoittaja Serri lähetetty 29.05.13 13:29

Käyn tässä viestissä nopeesti aiheen läpi huoneiden rakentamisesta, koska siitä tulee paljon kyselyjä ja ropessa pidetään suhtkoht tiukkoja huonekriteereitä.

Esikuva
Eli jos vielä jollekkin ei ole tullut selväksi niin Penasco sijoittuu Kaliforniaan lähelle Meksikon rajaa. Monilla käsitys Kaliforniasta tai Los Angelesista ei ole kovinkaan realistinen ja se on ihan ymmärrettävää. Google Maps on kumminkin tarjonnut mahdollisuuden hieman päästä tarkempaan tarkasteluun esikuvastamme (joita voivat siis olla Los Angeles Countyn eri kaupungit). Eli ihan ensimmäiseksi suuntaa osoitteeseen https://maps.google.fi/ . Nyt eteesi ilmestyy kartta ja hakupalkki. Hakupalkkiin voit kirjoittaa esim "Los Angeles" jolloin kartta hyppää Los Angelesin luokse. Nyt kartan vasemmasta reunasta löytyy zoom-mittarin yläpuolelta keltainen ukkeli, jonka voit vetää kartalle. Kartta hyppää tällön katunäkymään jolloin näet ihan katutasolla miltä kyseinen paikka näyttää.

Kuten huomaat niin Los Angeles on kokoluokaltaan pikkasen suurempi kuin esim. Helsinki, joten voit hetken joutua etsimään riittävän sopivaa esikuvaa. En tähän rupea tarkentamaan, mitä osia LA:sta kannattaa mallintaa, riittää että kadut ei näytä miltään Pietarilta tai Bangkokilta. Jos haluat löytää jotakin tiettyjä paikkoja niin hakukenttään voi kirjoittaa alueelle siirtymisen jälkeen esim "McDonald's" tai "Wal-Mart", jolloin kartta näyttää missä kyseisiä paikkoja sijaitsee. Anyway, google mapsin käytön kyllä oppii ajan kanssa.

Sisätiloja ja muita alueita mihin ei google mapsilla pääse täytyy mallintaa sitten jonkin muun mukaan. Sisätilat ei kumminkaan ole niin tärkeät, joten niiden kanssa voi luottaa omaan mielikuvaansa.

Tässä on vielä esimerkki google mapsista ja voit kokeilla sitä suoraan.


Näytä suurempi kartta

Rakentaminen
Rakentaminen on sitten se oma taiteenlajinsa. En tähän jaksa kirjoittaa erilaisista bugeista yms. mitä hyödyntäen voi rakentaa kaikennäköstä kivaa, vaan tässä topicissa voi sitä erikseen kysyä. Nyrkkisääntönä kumminkin se, että jos tavaraa ei jonkin päälle saa, sen saa kyllä rollerin avulla. Rollereiden kanssa saa siis todella pelleillä jos vähänkään monimutkaisempaa yrittää rakentaa.

Ulkonäköä tärkeämpänä seikkana pidän sisätilojen ja ulkotilojen 1:1 suhdetta, sekä sitä että jos joku alue "jatkuu" viereisessä huoneessa, niin se myös jatkuu eikä esimerkiksi tele käänny epärealistisesti. Myös huoneet eivät saa mennä päällekäin toistensa kanssa ja seuraavassa demonstraatiossa selkeytyy ideani rakentamisesta.

Eli tässä on nyt alla kaksi vierekkäistä tilaa ja keskenään linkittävät telet on ympyröity.

https://2img.net/h/s7.postimg.cc/qtnfn2s89/nimet_n.jpg (klikkaa linkkiä)

https://2img.net/h/s7.postimg.cc/lw9v1yq95/nimet_n1.jpg (klikkaa linkkiä)

Huomasitko mitään yhteistä? Telejen, teiden, muiden suhde on molempien huoneiden yhtämäkohdassa sama. Katsotaan uusi kuva, jossa molemmat huoneet on yhdistetty.

Klikkaa tästä -> https://2img.net/h/s4.postimg.cc/k0l4moc8r/full.jpg


Jees, tämä taisi tulla selväksi. Entä miltä tuo sisätila näyttää?

https://2img.net/h/s14.postimg.cc/u9dw7rb8v/nimet_n.jpg (klikkaa linkkiä)

No sisätila on tietenkin täsmälleen saman kokoinen kuin ulkoa. Huomaa myös, että ympyröidyn teleportin paikka on sijoitettu sisällä samaan kohtaan kuin ulkopuolelta.


Jeppistä, eli tässä tää tulikin. MW:ssä pyöriessä tän saman kaavan voi huomata kaikkialla ja jos ei tätä nyt ymmärtänyt niin voi vielä tässä topicissa pyytää tarkennusta.

Serri kuittaa ja kiittää!


Viimeinen muokkaaja, Serri pvm 11.02.14 11:42, muokattu 3 kertaa
avatar
Serri
Ylläpitäjä

Retro-nick(it) : Serri
Mies Viestien lukumäärä : 159
Liittynyt : 27.05.2013
Paikkakunta : Helsinki

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Huoneiden rakentaminen

Viesti kirjoittaja Serri lähetetty 29.05.13 14:51

Tässä pieni suunnitelma ropen "kartasta". Tämä ei todellakaan ole mikään lopullinen kaupungin muoto, mutta laitoin siksi että kaikilla on jotakuinkin samanlainen visio kun rakentelee.

avatar
Serri
Ylläpitäjä

Retro-nick(it) : Serri
Mies Viestien lukumäärä : 159
Liittynyt : 27.05.2013
Paikkakunta : Helsinki

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa