Garvey Housing Projects

Siirry alas

Garvey Housing Projects

Viesti kirjoittaja Combo lähetetty 23.11.14 12:42GARVEY HOUSING PROJECTS

Tyyppi: Asuinalue
Lempinimet: Murdavalley
Osoite: 1870 Watts Avenue, Voiceview, Bronck, New Yenk

Aloitettu:
- 1971 (1-talo)
- 1973 (2-talo)
Valmistunut:
- 1973 (1-talo)
- 1975 (2-talo)
Arkkitehti: Walley & Quinton
Kerrosmäärä: 7 (1-talo), 9 (2-talo)

1970-luvun New Yenkissä, lähinnä mustien ja latinoiden asuinalueilla, oli talojen isännöitsijöillä voittojensa maksimoimiseksi tapana katkaista asukkailtaan sähkö sekä vesi ja vähän tämän jälkeen polttaa talot vakuutusrahojen toivossa (kaupunki maksoi isännöitsijöille näiden tarjotessa työväenluokkaisille ja alemman keskiluokan asukkaille asuntoja). Marcus Garveyn mukaan nimetty projektitalokompleksi, Garvey Housing Project, syntyi New Yenkin pormestarin aloitteesta juuri tällaisten kokemusten sekä lukuisten, lähinnä tummaihoiselta ja latinoväestöltä tulleiden valitusten, pohjalta. Huono-osaisten asukkaiden majoittamiseen ei kuitenkaan jaksettu niinkään panostaa, joten kaupunki päätti rakennuttaa talot Bronckin kaupunginosan laitamille, valmiiksi huono-osaiselle alueelle, joka kärsi huumeongelmasta ja köyhyydestä ja joka oli paikallisten väkivaltarikostilastojen kärkisijoilla. Huolimatta siitä, että pormestari oli luvannut kahdesta rakennettavasta kerrostalosta laadultaan parempia kuin niistä, joissa asukkaat ennen asuivat, olivat halkeilevat seinät, vuotavat putket ja sähkökatkot arkipäivää. Kun vielä muutaman ihmisen huhuttiin kuolleen keuhkokuumeseen projektitaloissa, oli lempinimi "Murdavalley" taattu tälle pienessä "kuopassa" sijaitsevalle kompleksille.

1980-luvun crack-epidemian ja Crips- ja Bloods-jengien levittäytymisen myötä nimi Murdavalley siirtyi nuoremman sukupolven keskuuteen. Voiceviewin projektitalokompleksi alkoi tulla tunnetuksi paikallisten keskuudessa jengikahakoistaan, kotietsinnöistään ja huumediilereistään. Kerrostalojen asukkaat olivat jakautuneet rodullisesti - ykköstalossa asui enimmäkseen mustia ja kakkostalossa enimmäkseen latinoja - ja kiistat paremmuudesta ja siitä, kuka myisi aineitaan ja missä, antoivat nuorille, vihaisille miehille aiheitta lähes päivittäisiin väkivaltaisiin yhteenottoihin. "Omiensa" suojelemiseksi perustettiin Spicc Killas- ja Murdavalley Money Maker$-jengien kaltaisia porukoita, jotka lähinnä hengailivat projektitalojen läheisyydessä, myivät crackiä ja tappelivat keskenään.

1990-luvulle tultaessa kaupunginhallinto lopulta huomasi, miten pahaan kuntoon Garvey Housing Project oli ajautunut. New Yenkin muista osista sekä Bronckin muilta alueilta tulleita jengejä vastaan muodostui lopulta pienemmistä joukkioista 1870 Killa Kings -jengi, josta tuli alunperin kalifornialaisen Crips-jengin setti vuonna 1995 ja jonka voitiin nähdä pitävän projektitaloja hallussaan - ainakin puoliksi, sillä toisen, latinoista koostuvan enemmistön voitiin myös nähdä vaikuttavan projektitalojen välittömässä läheisyydessä. Samana vuonna  kaupunki päätti panostaa köyhissä oloissa eläviin, pääosin tummaihoisiin, asukkeihinsa ja lanseerasi ohjelman, jonka oli tarkoitus taata paremmat elinolot ja työllisyyttä huono-osaisille. Ohjelman rahoitus kuitenkin jouduttiin siirtämään muualle vuoden 2001 WTC-iskujen vuoksi ja niinpä Voiceviewin projektitalot olivat lähes samassa pisteessä kuin melkeinpä 30 vuotta sitten.

Combo
Valvoja

Retro-nick(it) : Combo
Viestien lukumäärä : 51
Liittynyt : 29.05.2013

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa